Noc divadiel opäť aj v Prievidzi

06.11.2013 Prievidza

Noc divadiel je už 4. ročníkom noci plnej predstavení, umelcov, výnimočných zážitkov pre všetkých priateľov umenia.

Podujatie Noc divadiel v Prievidzi sa uskutoční 17. novembra 2013 od 18.00 h do skorých ranných hodín. „Divadlo „A“ a Divadlo SHANTI sa už 3. rok pripája k organizovaniu Noci divadiel vždy v stanovenom čase určenom Divadelným ústavom Bratislava, ale vzhľadom na vyťaženosť Domu kultúry v Prievidzi a účinkujúcich sme zvolili dátum o jeden deň neskôr. Veríme, že sa aj napriek tomu milovníci divadla zúčastnia nášho podujatia a strávia príjemný večer v spoločnosti divadla,“ ako sa vyjadril Vojtech Bartko.

V Dome kultúry v Prievidzi sa predstavia úspešné regionálne ochotnícke súbory Divadlo „A“ a Divadlho SHANTI, o. z. v troch divadelných predstaveniach a to v divadelnej hre Psie srdce od Michaila Bulgakova, v réžii Jozefa Krasulu, v trpkej komédii na motívy A. Paasilinnu Chlpatý sluha pána farára, ktorú podobne režíroval Jozef Krasula a bola vyhodnotená ako najlepšia inscenácia roku 2011 a v pripravovanej inscenácii rozprávky Čertovská škola, kde na stoličku režiséra zasadol Vojtech Bartko.
Hosťom tohto ročníka bude Súkromné konzervatórium Dezidera Kardoša, ktoré sa predstaví v Muzikáli 8 rozhnevaných žien a nebude chýbať predstavenie Pocta Jozefovi Bednárikovi, v ktorom odznejú piesne z muzikálu Dracula v podaní Andrey Mokrej a Vojtecha Bartka.
Diváci sa môžu tešiť na rôzne umelecké prekvapenia medzi jednotlivými predstaveniami v podaní Zuzany Kráľovej, Karola Kompasa, Vojtecha Bartka, Františka Kňazoviča, Michala Krakovského, Miroslava Bakuru a ďalších.
Na záver podujatia je pre všetkých zúčastnených pripravená „tancovačka“ do skorých ranných hodín.
 
Mgr. Michal Ďureje
hovorca mesta
 

Vyberte región